Argonne National Laboratory

Experimental Physics and
Industrial Control System

2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  <2017 Index 2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  <2017
<== Date ==> <== Thread ==>

Subject: startPVAServer takes 15 seconds
From: Mark Rivers <rivers@cars.uchicago.edu>
To: "core-talk@aps.anl.gov" <core-talk@aps.anl.gov>
Date: Mon, 12 Jun 2017 18:23:18 +0000

Folks,

 

I am running the pvaServer in an areaDetector IOC.  This is on 32-bit Ubuntu Linux 12.04.

 

The pvaServer is working fine, it is sending the NTNDArrayImages to a client on another machine.

 

However, the startPVAServer command is taking 15 seconds to complete.  This is the output where I put "date" commands in my startup script before and after startPVAServer.

 

2017/06/12 12:45:29.173411

startPVAServer

VERSION : pvAccess Server v5.0.0

PROVIDER_NAMES : local

BEACON_ADDR_LIST :

AUTO_BEACON_ADDR_LIST : 1

BEACON_PERIOD : 15

BROADCAST_PORT : 5076

SERVER_PORT : 5075

RCV_BUFFER_SIZE : 16384

IGNORE_ADDR_LIST:

INTF_ADDR_LIST : 0.0.0.0

STATE : INITIALIZED

date

2017/06/12 12:45:44.182581

 

What can cause this 15 second delay?

 

Thanks,

Mark

 


Replies:
Re: startPVAServer takes 15 seconds Michael Davidsaver

Navigate by Date:
Prev: Re: binding trouble if Port is already in use, src/ioc/rsrv/caservertask.c Heinz Junkes
Next: Re: startPVAServer takes 15 seconds Michael Davidsaver
Index: 2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  <2017
Navigate by Thread:
Prev: Re: Arbitrary limit on timeouts? Andrew Johnson
Next: Re: startPVAServer takes 15 seconds Michael Davidsaver
Index: 2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  <2017
ANJ, 12 Jun 2017 Valid HTML 4.01! · Home · News · About · Base · Modules · Extensions · Distributions · Download ·
· EPICS V4 · IRMIS · Talk · Bugs · Documents · Links · Licensing ·