

Workshop: Chemistry & Catalysis Early experiments and unique opportunities with the APS MBA Upgrade Monday and Tuesday May 18-19th 2015 APS Building 401, Conference Room E1100

Agenda

Chairs:	David 7		te of Technology and Engineering Division, Argonne National Laboratory Division, Argonne National Laboratory	
9:05-9:10 AM		Workshop Chairs Welcome and Workshop Charge		
9:10-9:40 AM		Stephen Streiffer <i>Introduction to APS-U.</i> With 10 min discussion	APS Director, Argonne National Laboratory	
9:50-10:20 AM		Ross HarderX-ray Science Division, Argonne National LaboratoryOpportunities in Coherent Diffraction X-ray ImagingWith 10 min discussion		
10:30-10:50 AM		Coffee Break		
10:50-11:20 AM		Eric DufresneX-ray Science Division, Argonne National LaboratoryOpportunities in X-ray Photon Correlation SpectroscopyWith 10 min discussion		
11:30-12:00 PM		Mark Newton <i>Heterogeneous catalysis</i> With 10 min discussion	University of Warwick	
12:10-1:40 PM		Working Lunch Discussion lead: Karena Chapman.		
1:40-2:10 PM		Mike Toney <i>In situ and operando X-ray</i> With 10 min discussion	Stanford Synchrotron Lightsource y Probes Applied to Sustainable Energy Materials	

2:20-2:50 PM	Michael Tsapatsis	University of Minnessota es for Catalysis and Separations: Synthesis, Applications	
and Characterization		s for Calalysis and Separations. Synthesis, Applications	
3:00-3:30 PM	Joseph Hupp <i>Metal-organic framewor</i> With 10 min discussion	Northwestern University rks: Metal-directed assembly and novel catalysts	
3:40-4:00 PM	Coffee Break		
4:00-6:00 PM	Open Discussion 1-2 slide contributions from the floor are welcomed		
-	Dinner	Self organized	
9:00-9:30 AM	Richard Reeder <i>Amorphous Materials ar</i> With 10 min discussion	University of Stony Brook and Biomineralization	
9:40-10:10 AM	Younan Xia Nanoparticle formation With 10 min discussion	Georgia Institute of Technology	
10:20-10:40 AM	Coffee Break		
10:40-11:10 AM	Mike Wasielewski <i>Molecular assembly</i> With 10 min discussion	Northwestern University	
11:20-11:50 AM	Lin Chen <i>Molecular processes and</i> With 10 min discussion	Argonne National Laboratory & Northwestern University <i>l reactions</i>	
12:00-12:40 PM	Open Discussion		