Argonne National Laboratory

Experimental Physics and
Industrial Control System

1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  <2017 Index 1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  <2017
<== Date ==> <== Thread ==>

Subject: RE: EPICS Archiver Appliance does not transfer PVs to "Being archived"
From: "Abdalla Ahmad" <abdalla.ahmad@sesame.org.jo>
To: "Wang, Lin" <wanglin@ihep.ac.cn>
Cc: "tech-talk@aps.anl.gov" <tech-talk@aps.anl.gov>
Date: Wed, 26 Apr 2017 06:33:39 +0000

Thank you all for your help,

 

Seems like the problem was permissions issue because I started the "sampleStartup.sh" script as "sudo" and the status is now being archived. I will run it for few days to store some data and test data retrieval.

 

Best Regards,

 

Abdalla Ahmad

Control Engineer

SESAME

Allan, Jordan.

Tel: (+962-5) 3511348 , ext. 265

Fax: (+962-5) 3511423

Mob: (+962-7)88183296

www.sesame.org.jo

 

 

 

From: Wang, Lin [mailto:wanglin@ihep.ac.cn]
Sent: Monday, April 24, 2017 5:41 PM
To: Abdalla Ahmad <abdalla.ahmad@sesame.org.jo>
Cc: tech-talk@aps.anl.gov
Subject: Re: EPICS Archiver Appliance does not transfer PVs to "Being archived"

 

 

When I was deploying Archiver Appliance one month ago, I encountered the same issue and I finally found the root cause was that I brought up Archiver Appliance with non-root user, however, the default STS/MTS/LTS paths in the generated sampleStartup.sh script were as follows, which were not writable by non-root user without "chmod" configuration, thus Arcihver Appliance cannot create PB files. After setting STS/MTS/LTS path to a writable directory, the issue was gone and the state can transfer to "Being Archived".

 

export ARCHAPPL_SHORT_TERM_FOLDER=/arch/sts/ArchiverStore

export ARCHAPPL_MEDIUM_TERM_FOLDER=/arch/mts/ArchiverStore

export ARCHAPPL_LONG_TERM_FOLDER=/arch/lts/ArchiverStore

 

But I am not sure if your root cause is the same as mine.

 

 

Lin




-----Original Messages-----
From: "Abdalla Ahmad" <abdalla.ahmad@sesame.org.jo>
Sent Time: Monday, April 24, 2017
To: "tech-talk@aps.anl.gov" <tech-talk@aps.anl.gov>
Cc:
Subject: EPICS Archiver Appliance does not transfer PVs to "Being archived"

Hi

 

I used a single machine install for testing the archiver appliance as a proof-of-concept on a local machine. I added 2 PVs to the system using the management console, the status goes from "initial sampling" to "Appliance assigned" and it just stops here where it should go to "Being archived". Why the appliance is not archiving the PVs?

 

Thanks!

 

Abdalla.


References:
EPICS Archiver Appliance does not transfer PVs to "Being archived" Abdalla Ahmad
Re: EPICS Archiver Appliance does not transfer PVs to "Being archived" Wang, Lin

Navigate by Date:
Prev: caRepeater not found when starting ioc under procServ Michael Westfall
Next: PCASpy 0.6.4 Wang Xiaoqiang
Index: 1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  <2017
Navigate by Thread:
Prev: Re: EPICS Archiver Appliance does not transfer PVs to "Being archived" Wang, Lin
Next: Re: EPICS Archiver Appliance does not transfer PVs to "Being archived" Konrad, Martin
Index: 1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  <2017
ANJ, 26 Apr 2017 Valid HTML 4.01! · Home · News · About · Base · Modules · Extensions · Distributions · Download ·
· EPICS V4 · IRMIS · Talk · Bugs · Documents · Links · Licensing ·