Argonne National Laboratory

Experimental Physics and
Industrial Control System

1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  <20062007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  Index 1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  <20062007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017 
<== Date ==> <== Thread ==>

Subject: Re: StripTool bogs down host?
From: Chris Payne <Chris.Payne@triumf.ca>
To: John Dobbins <jad@lepp.cornell.edu>
Cc: EPICS Tech-Talk <tech-talk@aps.anl.gov>
Date: Wed, 26 Apr 2006 13:31:43 -0700
John--

We have seen response exactly like this, a relatively powerful Linux computer
"bogged down" by a single StripTool, and it was definitely made worse by 
increasing the graph window size. Our operations staff subsequently learned
the "don't do that" rule.

Since the initial problems, we have gone through many upgrades, OS, EPICS
base, extensions, and now I cannot seem to reproduce the problem on our
present consoles.

The problem was obvious on RedHat 7.2 with stock XFree86 and extensions 
compiled against 3.13.5-ish (I think) and whatever X libraries (lesstif
maybe?) were there. Hardware was dual P3 1GHz with old ATI cards.

We are now on Scientific Linux 4.2 with stock Xorg, but an NVidia driver for
the NVS400 cards we use. The extensions are compiled against 3.13.10, and the
installed libraries (openmotif 2.2.3). Hardware is a P4 3.2GHz with the
NVidia card.

I think that the upgrade to the X server and new libraries are what did it for
us, but I'm not 100% sure. How up to date are your OS and Libraries?

Cheers
Chris
--
Chris Payne			ISAC Operations Controls System Manager
"Relax Snap, this is particle physics, not rocket science."

On Tue, Apr 25, 2006 at 01:35:34PM -0400, John Dobbins wrote:
> We've begun using StripTool and notice that is sometimes appears to bog 
> down the computer on which it is running, i.e. the mouse responds haltingly 
> with StripTool running, there is lag in button responses,...
> 
> This is true even if StripTool is the only app running. Host is Linux.
> 
> It seems to be made worse by making the StripTool graph display larger and 
> helped by reducing the screen update rate.
> 
> Do others have this experience? I looked in the docs and searched Tech-Talk 
> but didn't see anything along these lines. Is something that can be done to 
> improve responsiveness?


References:
StripTool bogs down host? John Dobbins

Navigate by Date:
Prev: New Device Support for Various Items John Dobbins
Next: RE: General lock question Jeff Hill
Index: 1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  <20062007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017 
Navigate by Thread:
Prev: Re: StripTool bogs down host? Craig Walther
Next: RE: StripTool bogs down host? Chu, Paul C.
Index: 1994  1995  1996  1997  1998  1999  2000  2001  2002  2003  2004  2005  <20062007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017 
ANJ, 02 Sep 2010 Valid HTML 4.01! · Home · News · About · Base · Modules · Extensions · Distributions · Download ·
· EPICS V4 · IRMIS · Talk · Bugs · Documents · Links · Licensing ·