Argonne National Laboratory

Experimental Physics and
Industrial Control System

2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  <2017 Index 2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  <2017
<== Date ==> <== Thread ==>

Subject: Re: startPVAServer takes 15 seconds
From: Michael Davidsaver <mdavidsaver@gmail.com>
To: Mark Rivers <rivers@cars.uchicago.edu>
Cc: "core-talk@aps.anl.gov" <core-talk@aps.anl.gov>
Date: Mon, 12 Jun 2017 20:55:55 +0200
On 06/12/2017 08:48 PM, Mark Rivers wrote:
> Hi Michael,
> 
> Thanks for the quick response.  That fixed worked, reducing the time from 15 seconds to 0.001 seconds!
> 
> What can cause this issue?  In general DNS on that machine is working, it is able to do forward and reverse translations of addresses I have tested, including of itself.

I can't say for certain.  Have you tested lookups of the local broadcast
addresses?  If you're motivated enough you can use gdb (or maybe strace)
to find which lookup is blocking.


References:
startPVAServer takes 15 seconds Mark Rivers
Re: startPVAServer takes 15 seconds Michael Davidsaver
RE: startPVAServer takes 15 seconds Mark Rivers

Navigate by Date:
Prev: RE: startPVAServer takes 15 seconds Mark Rivers
Next: Jenkins build is back to stable : epics-base-3.14-linux32 #213 APS Jenkins
Index: 2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  <2017
Navigate by Thread:
Prev: RE: startPVAServer takes 15 seconds Mark Rivers
Next: Stalled CA connection (IOC to CS-Studio archiver) Ralph Lange
Index: 2002  2003  2004  2005  2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  <2017
ANJ, 15 Jun 2017 Valid HTML 4.01! · Home · News · About · Base · Modules · Extensions · Distributions · Download ·
· EPICS V4 · IRMIS · Talk · Bugs · Documents · Links · Licensing ·